Luck, Alexberns Parádé 2019. 10. 16.


Egy nagyszerű hétvégén vagyunk túl, ami feltöltötte szeretettel és sok sok energiával az egész csapatot.

Pénteken egészen kora hajnalban indult útnak maroknyi csapatunk, hogy eleget tegyünk egy különleges meghívásnak hiszen Ukrajnába voltunk hivatalosak Luckba, az Alexberns kennel parádéra. 

Ezúttal kutya nélkül vágtunk neki a közel 750 km-es útnak. Szerencsére zökkenőmentes utunk volt oda és visszafele is a határon töltött 5.5 órát leszámítva.

 A szombati napunk korán indult, már reggel közös reggelire voltunk invitálva a barátainkhoz ahova lényegében percről-percre érkeztek a bernik és a gazdik folyamatosan. Nagy volt a sürgés forgás, hiszen már készülődni kellett hiszen komoly rendezvény várt a város főterén. Az első Alexberns Kennel parádé. Gyors öltözés, megbeszélés, kutya simogatás és már ültünk is az autókba, indultunk a belvárosba. 

Sorakozó a megbeszéltek szerint és rendőri kísérettel kezdetét vette a felvonulás. Mindenfele bernik, piros kendős csapattagok és hömpölygő tömeg, a kutyák körül. Tettünk egy nagy kört a belvárosban majd egy nagy térre érkeztünk zenét bevonulással ahol már egy nagyobb tömeg várt sok-sok gyerekkel és felnőttel. Mindenki csak bennünket várt. 

A gyerekeknek kézműves sátor, több fotós helyszín, a helyi menhely is képviseltette magát, egy "kiállítási ring", fotófal és zenesarok várta a kilátogatókat. Volt minden mennyiségben kutyasimogatás, fajtaismertető, engedelmességi bemutató. A gyerekeknek felvezetési megmérettetés. 

Öröm volt látni, hogy mennyi szeretettel képesek elárasztani a bernik az egész embertömeget. Mindenki mosolygott és bármerre mentünk egy bernibe "botlottunk". Örömmel tölt el bennünket, hogy részt vehettünk egy ilyen nagyszerű rendezvényen. 

 

Szükség van a fajtaismertetésre, a felelős állattartásra való nevelésre és ennek fontos része az ilyen felvonulás is.

 Köszönjük szépen a barátainknak a meghívást Tatiana és Alex! Fantasztikusan éreztük magunkat!

 További sok sikert kívánunk. Jövőre is biztosan ott leszünk veletek! 

Köszönöm Reni, hogy itthon mindenre vigyáztál. Nélküled nem mehettünk volna el ilyen nyugodtan itthonról. Néhány fotó a hétvégénk hangulatából!

#alexberns #magicbernesekennel #ukrajna #luck 

Utolsó módosítás: 2020. 01. 24. 17:44:06


Magic Bernese 2020.