Bemutatkozás

bemutatkozás

Pazonyi Zsanett SzilviaPazonyi Zsanett Szilvia vagyok a civil életben egyetemi hallgató, a "munkában" kutyakozmetikus és kutyás rendezvényszervező. De mindezt nem tekintem munkának hiszen élvezem minden percét, minden kihívást és sikert. Fontosnak tartom az értékes emberi kapcsolatokat és ezen területeken van szerencsém sok értékes és példaértékű emberrel találkozni és ismeretséget kialakítani.
Kennel alapító kutyámat 2005-ben egy szerencsés véletlen következtében kaptam. Ő Szikespusztai Bátor Alíz számomra ő marad az etalon, „A BERNI PÁSZTORKUTYA”. 2009 tavaszán mindössze 16 évesen sikeres MEOE-FCI tenyésztői vizsgát tettem, egyedülállóan a fajtában Magyarországon majd 2012 májusában ringtitkárként is levizsgáztam.

2014 nyarán hosszú várakozás után újra kiskutya ugatástól lett hangos az udvar Kappahegyi Infiniti "Zara" személyében. Sajnos az örömteli kölyök kort egy tragikus hirtelenséggel bekövetkezett szomorú reggel szakította meg amikor is 2014.11.07-én Szikespusztai Bátor Alíz örökre elaludt. Előtte egy héttel még csúcsformában repült a ringbe és lett Veterán Európa győztes és legszebb veterán berni pásztor Brno-ban. Az ő meséje véget ért de itt a jövő amiben ott van az ő nyoma és szép emléke napi szinten... 10 év adatott meg nekem mellette, felnevelt, tanított, óvott, védett, támogatott és vigyázott rám.... ő már fentről vigyáz és segít az egyetemi vizsgákon ha elakadnék hiszen megígértem neki, hogy végig csinálom érte és magamért is amit együtt kezdtünk el...

Oklevél: MEOE által képesített tenyésztő. Oklevél 2: Ringtitkári tanfolyam.Hajdúsági-Angyali Berni Kennel

2007-ben lettünk az FCI (Nemzetközi kutyás szervezet) által elismertek. 2009 őszén született meg az első alom 6 kölyökkel. Ebből az alomból már 3 kutya felnőtt Champion címmel is büszkélkedhet. Nevünk jelentése: „Hajdúsági”, a tájegységre utal a név ezen tagja. „Angyali”,egyszer csak megálmodtam és ki is tartottam a sorszerűsége mellett. „Berni”, a fajtára utal.

Tenyésztői hitvallásom: Célomnak tűztem ki,hogy a lehető legegészségesebb kölykök nevelkedjenek nálam és legyenek teljes értékű tagjai a családoknak és társaik a gyerekeknek.A húgom Panna az első bernink, Alíz szőrébe kapaszkodva tanult meg járni. Meghatározó pillanat volt és elhatároztam csak is olyan bernik kerülhetnek ki a kennelemből akiket csukott szemmel ugyanígy oda lehet "bízni" a gyerekek mellé. Kiemelten fontos a stabil idegrendszer, megfelelő szocializáció, kiegyensúlyozott természet, kiváló anatómiai adottságok. Másodlagos nálunk a szőr mivel "csoda kozmetikumokkal" bármit lehet a szőrből varázsolni de kiegyensúlyotozz idegrendszerű kutyát nem. Ez pedig fontosabb számomra mint a "kűlcsín". Hiszen társakat és családi kutyákat tenyésztek. Nem egy szépen kinéző kerti szobrot ami szépen mutat a kerítés mögött. Nagyon kevés alom van nálunk (az egyetemi tanulmányaim végett is) és lehet,hogy valaki 1-2 évet is vár a kiskutyájára, de tudatos és jól megtervezett almok születnek nálam. A kölyök bernik induló csomaggal és megfelelő felkészültséggel kerülnek az új gazdikhoz. Bármikor a nap 24 órájában a segítségükre állok ha szükségük van rá. Tartom a kapcsolatot az eladott kiskutyáink családjaival és rendszerint értesülönk minden érdekes hírről amik tőlük érkeznek. Ezúton is köszönöm nekik a sok szeretetet, munkát és időt amit az Angyaliberni kölykökbe fektetnek!

Berni páros.


Angyaliberni Kutyakozmetika

2005 óta foglalkozom a berni pásztorkutyák speciális kiállítási kozmetikázásával. 2012 nyarán amint elértem az alsó korhatárt tettem jeles elméleti és gyakorlati OKJ kutyakozmetikus vizsgát. Számos speciális külföldi továbbképzésen is részt vettem,hogy elmélyíthessen a tudásomat a szőrápolás rejtelmeiben és kihozzam a maximumot a kutyusokból. Az elmúlt pár évben számtalan győztes kutyus szépítkezett nálam. Ezúton is köszönöm szépen a gazdák bizalmát és a jővőben is felkészülten állok a tulajdonosok és a kutyusok mögé.

2015 tavaszától már Gödöllőn vagyunk megtalálhatóak, és állunk a gazdik rendelkezésére a kutyakozmetikázás területén.

Kutyakozmetikus bizonyítvány.Kiállítási felvezetés (handling), felkészítés

Kiállítás felvezetés

2008 óta foglalkozom aktívan a kiállítási kedvencek felkészítésével és felvezetésével. Minden kutyus és minden verseny egy újabb megmérettetés és feladat amit a lehető legjobban kell megoldani úgy, hogy a kutyus és mi is élvezzük a közös munkát...

Relatív kevés "külsős" kutyával foglalkozom hiszen fontosnak tartom az alapos és jó kapcsolatot a kutyussal amit nem 1-2 rövid találkozás alatt lehet kiépíteni. Akiket tréningezek azokat általában kozmetikázom és fel is vezetem a kiállítások alkalmával így komplex képet kapok a rám bízott kutyáról minden téren. Kiismerem és a lehető legjobb formában mutatom be a ringbe és azon kívül is. Minden kutyus más és más, így ennek megfelelően kell felkészíteni, hogy élvezzük a közös munkát és annak "gyümölcsét".Utánpótlás

Utánpótlás: Pazonyi Panna Gerda

Pazonyi Panna Gerda a húgom, az Angyaliberni Team legfiatalabb tagja. 2010-ben már 5.5 évesen elkezdte a kiállítási karrierét, önállóan és nagy elszántsággal. Számtalan dobogós helyezést tudhatnak már magukénak fiatal kora ellenére.

  • 9x 1. helyezett
  • 3 x 2.helyezett
  • 2x 3.helyezett Gyerek-kutya pár kategóriában, kedvencével Kunhgyesi-Bleki Kassy Manó-val.

Reméljük a jövőben is ilyen szép illetve még szebb eredményeket érnek majd el együtt!


A kutyáknak sem válik hátrányára, ha kissé hátrébb lépünk a pórázuktól, és tudományos szemszögből vesszük szemügyre őket. Képességeik és szempontjaik különös figyelmet érdemelnek. Az eredmény pedig lenyűgöző: a tudomány nem eltávolít tőlük, hanem éppen abban segít, hogy közelebbről csodálhassuk meg valódi természetüket.

Alexandra Horowitz

Magic Bernese 2019.